facebook pixel 1

Istraživanje i razvoj

Sa snažnom istraživačkom i razvojnom mrežom uspostavljenom širom Evrope, Lidea svake godine ulaže u inovacije u veoma visokokvalitetno seme sposobno da pruži precizan i personalizovan odgovor za sve poljoprivredne modele.

Žene i muškarci koji rade u istraživanju koriste nove tehnologije za pronalaženje novih sorti koje zadovoljavaju potrebe različitih tržišta, bilo za stočnu hranu, ljudsku potrošnju, industrijsku upotrebu ili obnovljivu energiju.

Rasprostranjeni na 17 istraživačkih stanica, timovi pružaju stalan protok genetskih i sortnih inovacija i vrhunskih rešenja, testiranih u stvarnim uslovima gajenja na nekoliko desetina hiljada eksperimentalnih mikroparcela kako bi zadovoljili tehničko, agronomsko zemljište i klimatske i komercijalne zahteve svakog poljoprivrednika.

Lidea je već dugi niz godina uključena u privatna i javna partnerstva u cilju jačanja svojih istraživačkih programa, na primer o suncokretu (Soltis), uljaricama (Innolea) ili krmnim usevima (GIE -Ekonomsko interesno grupiranje - trava). Saradnja je ključ našeg uspeha.

Naša glavna područja istraživanja

Povećanje prinosa
Prilagođavanje naših sorti zemljišnim i klimatskim uslovima
Poboljšanje otpornosti ili tolerancije sorti na štetočine i bolesti
Poboljšanje nutritivnih kvaliteta sorti (sadržaj proteina, sadržaj ulja, vrednost hrane i svarljivost) kako bi se zadovoljile potrebe poljoprivrednika i tržišta
Lidea takođe inovira u razvoju digitalnih alata za donošenje odluka, kako bi ojačala svoju poljoprivrednu stručnost i pružila precizna rešenja u skladu sa specifičnostima zemljišta i na taj način ponudila kupcima najbolju moguću podršku.